Nieuwsartikelen

Kirsten van den Hul op bezoek bij Hear my Voice

Maandag 4 februari 2019 bracht Kirsten van den Hul (Tweede Kamer namens PvdA) een werkbezoek aan Hear my Voice. Al vanaf de start draagt zij de Hear my Voice luistertelefoon een warm hart toe.

Het werkbezoek begon op de locatie van de bureaudiensten van Perspektief. Onder andere op deze locatie zijn de telefoondiensten van Hear my Voice gestart. Achterliggende gedachte hierbij is dat de lotgenoten, indien nodig, ondersteuning konden krijgen van de hulpverleners van de bureaudienst (tegenwoordig draaien alle lotgenoten van Hear my Voice vanuit huis de telefoondiensten).  

De volgende stop van het werkbezoek was de opvanglocatie De Terp van Perspektief waar de lotgenoten/ervaringsdeskundigen een lunch hadden voorbereid. Tijdens de lunch vertelden de lotgenoten van Hear my Voice over hun eigen huiselijk geweld ervaringen en hoe zij uiteindelijk uit de gewelddadige relatie konden stappen. Verhalen die voor Kirsten herkenbaar zijn want ook zij heeft te maken gehad met een gewelddadige partner. Zij heeft daar destijds geen hulp voor gezocht of over gepraat.

De lotgenoten van Hear my Voice geven aan dat het inderdaad voor hen ook moeilijk was om hulp te vragen, het is vaak zo’n grote stap. Zij hadden destijds graag gewild dat er voor hen ook een Hear my Voice luistertelefoon was geweest.  Daarom vinden de lotgenoten van Hear my Voice het zo belangrijk om zich in te zetten voor slachtoffers van huiselijk geweld. Als je te maken hebt met huiselijk geweld, kun je hen (anoniem) bellen op 0800-3200032.

Kirsten, zelf ervaringsdeskundige, onderschrijft het belang om geweld achter de voordeur de wereld uit te helpen en zet zich daar actief voor in. Ook weet zij uit eigen ervaring hoe belangrijk het is om anoniem je verhaal te kunnen vertellen. Eigenlijk zou zij graag zelf als vrijwilliger de telefoondiensten draaien, alleen past dat nu niet in haar drukke werkschema doordeweeks. Maar mocht Hear my Voice ook bereikbaar is in de weekenden zal Kirsten zich aanmelden als vrijwilliger.