Nieuwsartikelen

Stad Van Vrede en Recht ook achter ieders voordeur

Bron: de Posthoorn.nl

Door Willem Post

Toen burgemeester Pauline Krikke vorig jaar haar eerste toesprak hield, spitste ook ik de oren. Zij sprak vol passie over de stad van Vrede en Recht. Niet alleen over al die beroemde gebouwen maar met name ook over huiselijk geweld. Hoe in onze stad achter ieders voordeur eveneens vrede, recht en veiligheid moet heersen.

Den Haag - Die mensenrechten zitten er diep in bij onze burgemeester. Daarom was het vorige week volkomen normaal dat de dames van de hulporganisatie 'Hear my voice' en Zonta haar kamer binnen liepen. Ze vertelden over de geldinzamelingsactie, die georganiseerd wordt door Zonta, om hun telefonische hulplijn voor slachtoffers, vrouwen en mannen, uit te breiden. Belangrijk werk!

Zonta heeft mooie tassen verzameld die zij aanstaande zondag vanaf 11.00 uur verkopen aan een ieder die het Nutshuis aan de Riviervismarkt 5 binnenwandelt. De burgemeester bood meteen haar in Parijs gekochte tas aan. Zondag kosten de tassen van 5 tot 50 euro. Een mooi koopje voor Sinterklaas of Kerst. Bovendien kan je inschrijven op de tas van de burgemeester. Ik zeg: doen!

Foto:
Burgemeester nog met tas, rechts Marlène van de Veer, links Marion Bootsma. Zondag is die tas te koop in het Nutshuis.
(Foto: Jos van Leeuwen)